Tesisatçı 1811 kez görüntülendi
1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (Henüz puan verilmemiş)
Gönderiyi OylaLoading...

Basınç düşürücü çeşitleri, basınç düşürücü modelleri ve basınç düşürücü vana başlıkları altında karşımıza çıkan önemli tesisat malzemesidir. Su basınç ayarı doğru yapıldığında yüksek şebeke su basıncını ayarlamakta uygun basınçlı suyu daireye aktarmaktadır.  Genelde daire için 3/4 basınç düşürücü valf kullanılmakta olup yere göre bu çapta değişiklik olabilmektedir. Şebeke suyu kaç bar  basınç ile tesisata giriş yapar sorusu ise 3-5 bar diye cevap bulur.

Basınç Düşürücü ne işe yarar?

Basınç düşürücü, şebeke suyunun giriş basıncını düşürerek daha düşük basınçta tesisata aktarılmasını sağlar. Tesisattaki arızaların ana nedeni olmasa da başlı başına basıncın yüksek olması bir problemdir. Şebeke suyunun yüksek basıncı katlar arasında da farklılık göstermektedir. Giriş daire ile üst katlara şebeke suyu aynı basınçta gelmeyebilir.

Aynı şekilde su basıncını düşürmek için taktırılan bu malzeme binanın ana girişine bağlanması var olan sonucu çözmez. Bu nedenle bu malzemenin montajı yapılırken her daire girişine ayrı takılmalıdır. Basınç düşürücü bu şekilde ayrı ayrı bağlandığında dairelere istenilen basınçla su girişi sağlanmış olacaktır. Bunun size kazandırdığı bir çok fayda olacaktır.

Basınç düşürücü | Uzmanlar Tesisat

Basınç düşürücü | Uzmanlar Tesisat

Basınç ayarı yapan bu malzeme takıldıktan sonra basıncı okuyabileceğiniz bir manometre ekleyebilirsiniz. Basınç düşürücün üst kısmında bulunan genelde siyah tapa çıkarılarak buraya monte edilebilir. Diğer taraftan pislik tutucu yani filtrede takılarak tesisata pislik girip elektronik cihazların aktif çalışan parçalarına zarar vermesin, tesisatta tıkanıklık yaşanmasın. Tesisata bu montaj yapılırken saatten hemen sonraya takılır. Şebeke su basınç giriş 5-8 bar olup suyun çıkış barı 3-4 bar ayarlanabilir. Bu cihaz takılırken uzman tesisatçı işini iyi bilen firmadan yardım almanızı tavsiye ederiz.

Tesisatta boru bağlantılarında veya borunu kendisinde çatlama olması , su kaçırması tamamen şebeke su basıncının yüksek olmasından kaynaklanır demek doğru olmaz. Bu faktör tabiki var ancak bunun yanında tesisatın yapım aşamasında yapılan kaynakların sağlıklı olmaması veya malzemenin kalitesiz olması da büyük etkendir. Oluşan arızaların tek nedeni olmayabilir, bunu da eklemek isterim.

Takdıracağınız bu malzeme ile tesisatta ve kullanmış olduğumuz cihazlarda oluşabilecek arızalarının olma olasılığını düşürmüş oluruz. Bir çamaşır makinesi, bulaşık makinesi veya kombi yüksek basınca maruz kaldığı takdirde olumsuz etkilenebilir. Bunun önüne geçmek için takdırdığımız bu malzeme alacağımız önlemlerden sadece biridir.

Benzer Gönderiler: