Kalorifer peteği temizleme ve tesisata su ekleme işini bilmeden bilinçsizce yapılacak şeyler sizi zarara sokar. Kalorifer peteği temizliği ve kombi temizliği için profesyonel makine ve tecrübeli usta gereklidir. Kalorifer tesisat temizliği, petek temizleme nasıl yapılır diye netten yazıp yapılacak işler değildir. Evde kalorifer peteği su doldurma, kombiye su basma kombiye su doldurma işi yapılabilir. Bunun bile nasıl yapıldığı bilinmeli ve bilinçli yapılmalıdır. Kalorifer peteği temizleme, petekleri temizleme işlemi evde petek temizleme işi ile aynı şey değildir.
Tesisat boruları temizliği, kalorifer tesisatı temizliği için petek temizleme kimyasalı ve petek temizleme makinesi gereklidir. Evde doğalgaz peteği temizleme işi pis suyun boşaltılıp temiz suyun doldurulmasından ibarettir. Bunun yerine iş ehline bırakın kalorifer tesisat petek temizleme servisi ile kışa hazırlanın.

Kalorifer peteği temizleme ve tesisata su ekleme | Uzmanlar Tesisat
Kalorifer peteği temizleme ve tesisata su ekleme hizmeti
Petek temizliği, tesisata su ekleme uygulaması ile petek temizliği sonlanmış olur. Sonraki aşamada petek vana ısı ayarları yapılır. Isınmayı kombi kalorifer tesisatı ile yapanlar zaman zaman kalorifer tesisatına su ekleme durumunda kalabilir. Eğer kombi basıncında düşme oluyorsa, kombi filtresi temizlendiyse, peteklerin havasını aldıysanız ya da kalorifer tesisatına bakım yapıldıysa kalorifer tesisatına su ekleme gerekli hale gelebilir.
Bazen de kalorifer tesisatındaki kaçaklarda sistemdeki suyun eksilmesine dolayısıyla kalorifer tesisatına su eklemenize neden olabilir. Bu işlem aslında kolay olup önemli olan ne kadar su vereceğinizi ve suyu nereden vereceğinizi bilmenizdir. Kombinin alt tarafında bulunan su doldurma yani takviye musluğunu belirlemelisiniz. Eğer tesisata su eklemeniz gerekiyorsa bu musluğu saat yönünün tersine hafifçe çevirin. Bu esnada kombi basıncını da kontrol ederseniz basıncın yavaş yavaş yükseldiğini görebilirsiniz.
Kombiden Su Doldurma Nasıl Yapılır?
Kombi altında bulunan siyah veya mavi genelde uzun vanalar su doldurma vanasıdır. Eğilip iyice kombi altına bakınca bunu görebilirsiniz. Hatta çoğu su doldurma vanasında yazı da vardır.
Kalorifer peteği temizleme ve tesisata su ekleme uygulaması bu işi iyi bilen tesisatçılar tarafından yapılmalıdır. Kalorifer tesisatına su ekleme sırasında basınç ibresinin 1,5-2 bar arasında olması halinde musluğu saat yönüne doğru çevirerek kapatabilirsiniz. Eğer belirli bir düzeyden fazla su verilirse, kombideki emniyet ventili yani su tahliye hortumu bu fazlalık suyu kendiliğinden boşaltır. Kalorifer tesisatına eklediğiniz suyun az olduğunu basınç ibresinden kontrol edebilirsiniz. Bu konuda zorlanıyorsanız, bir tesisatçı çağırarak yardım alabilirsiniz. Sizin zorlanacağınız durumlar ya vana bozuktur, ya vananın hangisi olduğuna karar veremezsiniz.
Merhabalar, bir süre önce kalorifer peteklerimi temizlettim. Yıllardır hiç ısınmayan petekler bile çok güzel ısınmaya başladı fakat 1 hafta 10 gün içinde yavay yavaş musluk suyum ısınmamaya başladı. Şu anki durum ise petekler oldukça iyi ısınıyor fakat musluk suyu tam ısındı derken tekrar soğuyor ve bu döngüsel bir şekilde, bir ısınıp bir soğuma şeklinde devam ediyor. Bazen çok iyi ısınıyor ama bu durum çok kısa sürüyor, hemen tekrar soğuyor. Sebebi ne olabilir. Kalorifer temizliğiyle ilgisi olabilir mi? Kaloriferi temizlettiğim firmayı aradım fakat kaloriferi temizlerken kombiyi devre dışı bıraktıkları ve temizlik sırasında peteklere verdikleri basınçlı suyun hiçbir şekilde kombiye girmediğini söyleyerek sorunun kendilerinden kaynaklanmadığını, eşanjörün kireçlenmesinin böyle bir soruna neden olabileceğini söylediler. Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
Merhaba; Şu an oluşan arıza kombi ile ilgili olup petek temizliği yapılırken (kombi ile bağlantı kesilip yapıldıysa) bu arızaya sebep olmadığını düşünmekteyim. Ancak kombi servisi çağırarak arızanın ana nedenini öğrenmenizde fayda görmekteyiz. Kombi çok eski ise bu gibi arıza verme olasılığı da artmaktadır. Bilgilerinizi rica ederiz. Saygılarımızla,