Tesisatçı 516 kez görüntülendi
1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (Henüz puan verilmemiş)
Gönderiyi OylaLoading...

Tıkalı tesisat kanal açma teli, tıkalı kanal açma teli, banyo lavabo açma teli ya da kanal açma spriali gibi bir çok ismle isimlendirilir. Tel ile tıkalı pimaş açma işi için araştırma yapıyorsanız bunun için lavabo açma teli satan yerler çoktur. Nalburlar, yapı malzemesi satan yerler de  tıkalı klozet açma teli, gider açma teli ve yukarıda farklı isimlerle zikredilen ama aynı şeyi ifade eden malzemeleri bulabilirsiniz. Evde tıkanan bir lavaboyu açmak ya da tıkanan klozeti açmak için ilk önce bu yöntem denenebilir. Ya da tıkanmış giderler için önce kimyasal açıcılara denenebilir. Bu denemeler sonuç vermez ise bu defa robotla tıkanıklığı profesyonel uygulamalar ile açan tesisatçı çağırmanız gerekecektir. Tıkanıklık açma robotu ile açılan tıkanıklık çok pratik bir çözüm olacaktır.

Tıkalı tesisat kanal açma teli banyo lavabo açma teli

Tıkalı tesisat kanal açma teli tesisattaki atık su borularında, kanalizasyon borularındaki tıkanıklıkların açılması için kullanılır. Telin uzun olması nedeniyle ulaşılamayan yerlerdeki tıkanıklık sorunun çözümlenmesini sağlar. Tıkanmış lavaboların açılmasına, atık gider borusunun açılmasına yardımcı olur. Ancak giderlerin tıkanmasına yol açan yabancı maddeler sert yapıda olursa, kanal açma teli pek işe yaramaz. Tıkanıklık tuvalet kâğıtları gibi daha yumuşak etkenler yüzünden oluşursa kanal açma telinin tıkanıklığı kolayca açmasından faydalanabilirsiniz.

Tıkalı tesisat kanal açma teli | Uzmanlar Tesisat

Tıkalı tesisat kanal açma teli | Uzmanlar Tesisat

Mutfak giderlerinin tıkanması yağ kalıntılarından olursa, kanal açma teli burada kısmi etkili olur. Burada kimyasal ilaçta kullanılarak yumuşak yapıda olan yağ tabakası da tamamen çözülmüş olsun. Çünkü yağlar tel yardımıyla temizlenmesi olası değildir. Tıkalı tesisat kanal açma teli yumuşak yapıdan geçer ancak tel çıktığında yumuşak yağ tabakası tekrara birleşir. Bu da tıkanıklığın devan etmesine neden olacağından istenilen sonuç alınmış olmaz. Bu yüzden tıkanıklığı bu yöntemle açmak için, tıkanıklığa yol açan etkenin uygun olması gerekir.

Kanal açma teli çeşitli uzunlukta olur. Telin uzunluğu 3 metreden başlar istenilen uzunlukta ekler cihaza eklenerek arıza giderilir.  Yapısından dolayı tıkalı boruya sokulan tel döndürülerek ilerletilir. Tıkanıklık yapan etkene sarılan tel dışarıya çıkarılır. Her türlü tıkanıklığın açılmasını sağlamasa da, kanal açma teli bazı tıkanıklıkları açmada borunun çapı büyük olduğunda istenilen düzeyde sonuç elde edilmeyebilir.  Genel olarak bakacak olursak tıkanıklık açmada tel ile başarı oranı yüksektir.

Benzer Gönderiler: