Tesisatçı 1635 kez görüntülendi
1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (Henüz puan verilmemiş)
Gönderiyi OylaLoading...

Duş başlığı nasıl değiştirilir için duş başlığı veya duş seti değişimi veya eski duş başlığı duş hortumu evde değişme işi genelde yapılabilmektedir. Duş başlığı hortumu nasıl değişir, duş başlığı sökme işinden başlanıp sonra yeni duş takımı takılır. Sökme yaparken de dikkatlice sıralamaya bakılıp buna göre uygulama yapılır işe yapacağınız iş daha da kolay olur. Uzman tesisatçılar ile kolay uygulamalar yapıldığında da izleyip bir sonrakinde siz bu işi yapabilirsiniz. Bazı tesisat işleri evde yapılabilir ancak bazı aletlerin sizde olması gereklidir. En azından bir tornavida daha ilerisi bir matkap yeterli olacaktır.

Duş başlığı nasıl değiştirilir

Duş başlığı nasıl değiştirilir – Evlerimizde banyolarımızda bulunan duş başlığı zamanla kullanıma bağlı olarak değiştirilmesi gerekebilir. Yere düşüp kırılıp çatlayabilir, su sızıntısı yapabilir. Sıcak soğuk suyun etkisi ile zamanla deforme olabilir. Suyun kalitesine göre tıkanıp kullanılmaz hale gelebilir. Bu durumda duş başlığınızı değiştirmeniz gerekebilir. Duş başlığı değiştirilmesi en kolay malzemelerden biridir. Değiştirmek için hiçbir alete ihtiyaç yoktur. Herkes kolaylıkla kendi başına değiştirebilir. Hemen hemen her nalbur ve ev aletleri satan marketlerde bulunabilir.

Dur Başlığı Nasıl Değiştirilir | Uzmanlar Tesisat

Dur Başlığı Nasıl Değiştirilir | Uzmanlar Tesisat

Değişik büyüklük ve kalitede çeşitleri bulunmaktadır. İstediğinizde tipte bir duş başlığı temin ettikten sonra evinizdeki duş başlığını bağlantı noktalarından elinizle saat yönünde çevirerek sökünüz. Yeni aldığınız duş başlığınızı contalarını kontrol ederek aynı şekilde elinizle saat yönünde tersinde çevirerek takınız. Bir miktar sıktıktan sonra bataryanızı açarak bağlantılarını ve suyu püskürtmesini kontrol ediniz. Bağlantılarda sızdırma varsa bir miktarda daha sıkmanız gerekir. Hala sızdırmaya devam ediyorsa contasını kontrol ediniz veya değiştiriniz. Böylelikle duş başlığınız kullanıma hazır hala gelmiştir.

Böyle bir  arıza oluştuğunda tesisatçı çağırmanız maliyet açısından yüksek maliyet demektir. Sizin halledebileceğiniz bir işlem olup tavsiyemiz bu işlemi sizin yapmanızdır. Tesisatla ilgili bazı arızaları evde bir takım çantası var ise takım çantasında bulunan standart malzemeler ile arızayı giderebilirsiniz. Eğer işin içinden çıkamazsanız yeni arızalara neden olmadan tesisatçı çağırmanız faydanıza olacaktır. Duş başlığı nasıl değiştirilir sorusunu tesisatçıyı izleyerek bir daha ki sefere siz yapabilirsiniz.

Benzer Gönderiler: