petek temizleme 1000 kez görüntülendi
1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (Henüz puan verilmemiş)
Gönderiyi OylaLoading...

Kirli Petek ısıtır mı ya da peteklerdeki kirli suyu boşaltmak ile tıkalı kirli petek ısıtır mı? Elbette sadece kirli suyu boşaltıp temiz su doldurmak peteklerde istediğiniz ısınmayı sağlamaz.  Bazı petekler ısınmıyor ya da peteklerin altı soğuk bu durumda evde petekleri makinesiz ilaçsız temizlesem petekler ısınır mı? Evde ilaçsız makinesiz yapılan temizleme işi yukarıda bahsettiğimiz gibi etkili olmayacaktır. Etkili kalorifer petek temizleme işi ilaçlı makineli petekler sökülmeden yapıldığında kirliliğe bağlı ısınmayan peteklerin ısındığını göreceksiniz.

Kirli Petek ısıtır mı Kalorifer Petekleri Neden ısınmaz?

Kalorifer tesisat kirlendiğinde petek kanalları kirliliğe bağlı tıkandığı için petekler ısıtmaz. Peteklerin ısıtıp ısıtmayacağı konusu merak edilen ve çokça sorulan sorular arasında her zaman yerini korumuştur. Kirli petek ısıtır mı ısıtmaz mı bunun en güzel cevabı petek temizliği yapıldıktan sonra peteklerden alınan ısı ile ölçülür. Petekler ilk gün çalıştırdığınızdan farklı ısıtıyor ise bilin ki kirliliğe dayalı bir ısıtma sorunu vardır. Kirli peteğin ısıtma performansı düşer ve alt kısımlar iyice soğur üst taraf ise ılık olur. Elinizi peteğe değdirdiğinizde bu durumu çok net anlayabilirsiniz. Çünkü,  peteklerde  fark edilecek düzeyde bir ısı düşüşü yaşanmaktadır.

Kirli Petek Isıtır mı?

Yukarıda resimde de görüleceği üzere petekte ısıtmayan bölge bu kombi filtresini tıkayan çamurla kaplanmış olacağından petek kanalları da tıkanmış olur. Sıcak su ısınmayan bölgeye tıkanıklık nedeni ile girememiş bu bölge haliyle soğuk kalır. Cihazlı ilaçlı temizlik sonrası petek kanalları tamamen temizlenecek peteğin bütün kanalları homojen ısınacaktır. Kirli Petek ısıtır mı sorusuna net yanıtımız somut olarak petek temizliği öncesi ve sonrası farka bakılarak da karar verilebilir.

Kış geldiğinde petekler ısıtmıyor ise bunun nedeni genel itibari ile yukarıda da bahsettiğimiz üzere kirlilik ve çamurlaşmadır. Petek kanallarının tıkanıklığı ise uygun cihaz ve uygun ilaçlı temizlik ile mümkündür. Petek ısısında ana etken kirlilik olup bazı durumlarda ise tesisat kaynaklıdır. Tesisatta ters bağlantı dediğimiz olması gerekenden farklı ısı performansını düşüren bağlantıdır.

Petek Hava Yaparsa Petek Havasını Nasıl Alırım?

Kalorifer petek temizliği yaptırdığınızda petekler temizlendikten sonra peteklerde hava oluşur. Tesisatçı bunu bildiği için peteklerden hava alır. Tesisatçı peteklerden hava alırken petek hava alma purjorü kullanır. Gayet basit bir işlem olan peteklerden hava alma işi evde rahatlıkla yapılabilir. Bunu yaparken de tesisatçıda bulunan hava alma aparatına da gerek yoktur.

Ucu düz bir tornavida ile hava alma yerini yavaşça çevirin. Önce hava sesi gelecek ve ardından da hava bitince su gelmeye başlayacak su akışkanlık hızı çok hızlı ise biraz suyu akıtın. Yavaşlayınca da petekten hava alma işini bitirin. Burada önemli olan peteklerden hava aldıktan sonra kombide eksilen suyu doldurun. Kalorifer peteklerinden hava alma işi bu kadar basittir. Peteklerden hava alma yeri peteğin üst tarafında vana olmayan peteğin yan tarafındadır.

Benzer Gönderiler: