Tesisatçı 1726 kez görüntülendi
1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (Henüz puan verilmemiş)
Gönderiyi OylaLoading...

Kaçak giderici kimyasal ilaç, kalorifer kaçağı kapatıcı kimyasal sıvı ve tesisat kaçak tamir kimyasalı gibi bir çok isimle de zikredilse aynı şey ifade edilmektedir. Tesisat kaçak önleyici ilaç, su kaçağını kapatan ilaç ya da  tesisat kaçak tamir kimyasalı sadece kalorifer tesisatı kaçakları için kullanılır. Kalorifer kaçağı, kimyasal ilaçla hiç bir yer kırılmadan kaç adet kaç var ise tek uygulama ile giderilir

Kaçak giderici kimyasal ilaç kalorifer kaçağı kapama

Evlerimizde veya iş yerlerimizde yaşayacağımız sorunlardan biride kalorifer tesisatında yaşadığımız su kaçağı ve su sızıntı sorunlardır. Kombinin basıncı belli aralıklarla düşüyorsa kalorifer tesisatınızda kaçak var demektir. Kalorifer tesisatınızda oluşan bu kaçakları otomatik kaçak giderici kimyasal ilaç ile tamir etmek mümkün. Bu kadar kolay uygulama var iken bundan haberdar olamamak sizin tadilat gerektiren uygulamalara muhatap olmanızı anlamına gelir.

Kaçak Giderici Kimyasal İlaç | Uzmanlar Tesisat

Kaçak Giderici Kimyasal İlaç | Uzmanlar Tesisat

Bu uygulamayı duyduğu halde kalorifer kaçağının nasıl kapatacakmış öyle şey olmaz deyip bu uygulamanın faydalı olmayacağını düşünenlerde vardı. Gelinen noktada kaçak giderici kimyasal uygulamanın yapılması ile bu uygulamanın bilinirliği artmıştır. Alınan sonuçların da olumlu olması nedeni ile artık kalorifer kaçaklarında kimyasal uygulama vazgeçilmez olmuştur.

Öncelikle kalorifer tesisatın ve peteklerin temizliği yapılır. Paslı ve kirli tesisata kaçak giderici kimyasalla kaçak giderme işlemi uygulanamaz. Sonrasında ise kombinin basıncını sıfıra düşürüyoruz ve kombinin altında veya uygun bir noktadan kaçak giderici kimyasal ilacı kalorifer tesisatına ilave ediyoruz. Gerekli olan basınç ayarlandıktan sonra kombi çalıştırılarak kaçak giderici kimyasalın sistemde devir daim etmesi sağlanır.

Bu devir daim işlemi belirli bir zaman aralığında devam ettirilir ve su azaldıkça tesisata su basılır. Zamanla kombinin basınç düşüşü azalacaktır ve en geç 3 gün sonunda kaçak duracaktır. Kimyasal ilaç kaçak olan bölgeden dışarı sızması ile oksijenle reaksiyona girerek kristalleşir ve kaçak olan yeri kapatır.  Kimyasal ilaç kombiye ve peteklere kesinlikle zarar vermez. Böylece kalorifer tesisatınızda olan kaçaklar, kaçak giderici kimyasal ilaç ile  kırmadan dökmeden giderilmiş olur.

Bu uygulama bizler için vazgeçilmez olup, etrafın kırılmasının önüne geçilerek sizler içinde yeni maliyetlerin ortaya çıkmasının önüne geçilmiş olur. Bu uygulama ile kalorifer tesisatında kaç adet kaçak var ise tamamını kapatma özelliğine sahip bu kimyasal sayesinde evde bir tadilat koşuşturması yaşanmadan hayatınız normal seyrinde iken bu uygulama kısa sürede yapılır. Hem maliyet açısından hem de zaman açısından büyük kolaylıklar sağlayan bu uygulamayı yaptırın.

Benzer Gönderiler: