Blog 1430 kez görüntülendi
1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (Henüz puan verilmemiş)
Gönderiyi OylaLoading...

Lavabo montajı nasıl yapılır lavabo nasıl sökülür ve kolay montaj için ne yapılmalıdır.  Tesisatçı usta, lavabo montajına başlamadan, tesisat montajı için gerekli tüm malzemeleri hazır eder. Montaj yaparken lavaboyu teraziye almadan montajı yapmaz. Tesisatta montaj aşamasında yapılan işçilik, tesisatta sonradan arızanın çıkmasında büyük rol alır. Bu açıdan lavabo veya batarya montajında hizmet alacağınız ustayı doğru seçmelisiniz.

Su tesisatı için hizmet alacağınız usta gerektiğinde su kaçak tespitini cihazla yapmalıdır. Ya da atık su tesisat tıkanıklığı olduğunda robotla tıkanıklığı açmalıdır. Petek montajı, klozet montajı veya diğer tesisat montaj de montaj işlerini de yapmalıdır. Böyle bir tesisat firması ile çalıştığınızda tek elden bir çok tesisat hizmeti alma şansını yakalarsınız.

Lavabo montajı kolay montaj

Lavabo montajı bir usta tarafından yapılırsa, daha sağlıklı bir sonuç alınacaktır. Günümüzde çeşitli türde lavabolar kullanılmaktadır. Banyolarda özellikle dolaplı lavaboların kullanımı yaygındır. Bazen ayaklı denilen lavabolarda kullanılır. Kendiniz yapmaya çalışıyorsanız bunu yapmadan önce böyle bir deneyiminiz yoksa mutlaka bir usta çağırmanızı tavsiye ederiz. Eskiyen lavaboları ya da zarar görmüş olan lavaboları değiştirmek için bir tesisatçı çağırmak sizin için faydalı olacaktır.

Lavabo montajı | Uzmanlar Tesisat

Lavabo montajı | Uzmanlar Tesisat

Bu uygulamayı yapmaya başlamadan öncelikle bataryanın sökülmesi gerekir. Batarya söküldükten sonrada düz veya yıldız tornavida kullanarak, lavabonun içindeki sifonu sökmeniz gerekir. Sifon vidası gevşetildiğinde altındaki lavabo sifonu da boşa çıkar. Alttan elinizle sifonu aşağıya çekip ayırdıktan sonra, duvardan da giderden sifonu çıkarın.

Bundan sonra lavabo montajı sırasında ayaklı lavabonun duvara sabitlenmesini sağlayan vidaları sökmek gerekir. Vidaların pul ve contalarını da çıkarın. Bu aşamada lavabonun mutlaka tutulması gerekir. Eğer lavabo düşer kırılırsa, yaralanmalara sebep olabilir. Lavaboyu bu şekilde dikkatlice çıkarabilirsiniz. Ayak kısmında da vida varsa bunları da sökün. Söküldükten sonra yeniden montaj içinde aynı işlemlerin tersini uygulamalısınız. En son su akıtıp akıtmadığını da kontrol etmenizde fayda vardır. Batarya montajının doğru yapıldığından ve ara muslukların açık olduğundan emin olduktan sonra işlem tamamdır.

Montaj yapılırken yarım ayak lavabo montajı ve ayaklı lavabo montajı biraz farklılık gösterebilir. Bu açıdan işi bilen birileri olması yapılacak montajın sağlıklı olması açısından önem arz eder.

Benzer Gönderiler: