Tesisatçı 1489 kez görüntülendi
1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (Henüz puan verilmemiş)
Gönderiyi OylaLoading...

Yerden ısıtma tesisatının havası nasıl alınır diye sorduğunuzda yerden ısıtma tesisat havası alma işi peteklerden hava almadan bir yönü ile farklıdır diyebiliriz. Aslında, yerden ısıtma sisteminin havasını almak uygulama şekli bakımından mantık bakımından peteklerden hava alma ile aynıdır. Yerden ısınma havasını almaya başlarken, kollektörden hava alma işine başlarız. Hava yapan yerden ısıtma sistemlerinin havası alınır ve sorun çözülür.

Yerden ısıtma tesisatının havası nasıl alınır | Uzmanlar Tesisat

Yerden ısıtma tesisatının havası nasıl alınır | Uzmanlar Tesisat

Yerden ısıtma tesisatının havası nasıl alınır?

Yerden ısıtma tesisatında biriken hava, sistemin sağlıklı çalışmasına engel olur. Yerden ısıtma sistemini kullanıyorsanız, tesisattaki suyun hepsi boşaltıldığında ve yeniden su koyulduğunda sistem hava yapabilir. Yerden ısıtma tesisatının havası nasıl alınır bu duruma etken nedir. Yerden ısıtma sisteminin en fazla kollektör bağlantısında hava birikimi olur. Yerden ısıtma sistemi havası alma çözüm önerisinde, yapmanız gereken bağlantının tepesinde olan vidayı saat yönünün tersine çevirerek, su gelinceye kadar beklemektir. Bu sayede sistemde biriken havayı almış olursunuz. Bazen vidaların paslanmış olması nedeniyle bunu yapamayabilirsiniz. Bu yüzden pense ve benzeri bir şey kullanmanızı tavsiye ederiz. Penseyle vidayı çevirerek havayı kolayca alabilirsiniz.

Bu arada yerden ısıtma tesisatında hava oluşması ısı performansını ciddi etkileyecektir. Tesisatta çamurlaşma ve tortulaşma olduğunda hava oluşabilir. Havanın oluşması ısıyı etkilediği için hava alındıktan sonra ısınma sorunu devam edecektir. Bu durumda mutlaka yerden ısıtma tesisat temizliği yapılarak kış sıcak geçirilebilir.

Yerden ısıtma tesisatının havası nasıl alınır için çözüm kolektörlerin sağına tapanın olduğu yere hava pürjör taktırabilirsiniz. Özellikle her yıl yerden ısıtmada hava sorunu yaşayan kişiler bunu tercih edebilir. Bu hava almanın en iyi çözümüdür. Merkezi ısıtma sistemi kullanan binalarda da genellikle üst katlarda hava sorunu yaşanır. Çünkü alt kattakiler vanalarını kapatmış olur. Bu şekilde merkezi sistemlerde güçlü devir daim motorları bulunur. Bu yüzden alt katlar vanaları kısar ya da kapatırsa, üst kattaki sistemde hava yapar.

Yerden ısıtma reglaj ayarı nasıl yapılır?

Kalorifer peteklerinde reglaj ayarını önce hatırlayalım sonra da yerden ısıtma sistemlerinde kollektörden reglaj ayarı yapmaya bakalım. Kalorifer peteklerinde reglaj ayarı için önce üst vanaların açık olduğundan emin oluyoruz. Sonrasında alt vanaları önce kapatıp sonra bir tık açıyoruz. Bunu kombiye en yakın olan petekte en az açarken en uzak peteği en fazla açıyoruz. Yerden ısıtma tesisatında da kollektörden hangi vananın evde nereyi ısıttığını bilmemiz gereklidir. Isınmayan yerleri tamamen açıp çok iyi ısınan yerleri iyice kısabiliriz. Kollektörden bu ayarı yaptıysak reglaj ayarı yapılmış demektir.

Benzer Gönderiler: