Tesisatçı 455 kez görüntülendi
1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (Henüz puan verilmemiş)
Gönderiyi OylaLoading...

Radyatör havası nasıl alınır ya da peteklerin havasının alınması hususunda ne yapılmalıdır gibi soru grupları çok fazladır. Kalorifer peteğin havası, radyatörün havası alınırken radyatörlerin sağ veya sol üst kısmında hava alma yerinden hava alma işi kolayca yapılabilir. Petek hava alma yerinden düz tornavida yardımı ile ve petek hava alma purjör anahtarı ile hava alındıktan sonra kombi su basıncı kontrol edilmelidir. Su basıncı düştüğü için 1,5-2 bar arası su verilmelidir.

Radyatör havası nasıl alınır? Uzmanlar Tesisat

Radyatör havası nasıl alınır? Uzmanlar Tesisat

Petek Radyatör havası nasıl alınır?

Kalorifer tesisatındaki sıcak suyun radyatörler aracılığı ile bizleri ısıtabilmesi için radyatör temizliği yapılmış olmalı ve radyatör havasının alınmış olması gerekmektedir. Radyatör havası nasıl alınır diye merek edilen bu husus aslında evde vatandaşın tek başına kolayca halledebileceği bir durumdur. Bu açıdan radyatörlerin üst tarafı ısınmıyor ise bu hava oluşumuna bağlıdır. Bu olumsuz durumu ortadan kaldırmak için bir düz tornavida ve bir kap yeterli olacaktır. Düz tornavidayı radyatörün üst yan tarafında bulunan hava alma aparatına takarak saat tersi yönde yani sola doğru çevirerek hava lama işlemini su gelinceye kadar havanın boşalmasını sağlayabilirsiniz.

Somut olarak işlemin nasıl yapıldığını görmeniz sizin de bu işi rahatça yapabileceğinize kanaat getirmenizde önemli rolü olacaktır. Bu videoyu izleyerek ve birebir uygulamanın kendisini sizde yapın. Bu uygulamayı yapmak hiçte zor değil ve petekte oluşan havanın ne denli ısınmayı geciktirici bir rol üstlendiğini göreceksiniz.

Petek Radyatörlerin Alt Tarafı Soğuk ise Ne Yapılmalıdır?

Radyatör altları ısınmaz üstleri ısınırsa bu durumun hava ile bir ilgisi yok. Bu durum petek kanallarının tıkalı olduğunu ve temizlik yapılması gerektiğini işaret etmektedir. Radyatör hava alma gereksinimi petek altlarının ısındığı ancak  petek üstlerinin ısınmaması durumunda yapılır . Bu uygulama yapıldıktan sonra kontrol yapıldığında petek üstlerinde fark edilecek düzeyde iyi ısındığı da görülecektir.

Petek altlarındaki soğukluk petek kanallarının tıkalı olması ile ilgilidir. Bunun için ilaçlı cihazlı kalorifer petek temizleme işi yapılmalıdır. Makine ile tesisat petek temizliği yapıldıktan sonra daralan boru çapı genişleyecek ve petek kanalları açılacağı için sıcak su dolaşımı hızlı gerçekleşecektir. Bu sayede ısınmayan petek homojen ısınmaya başlayacaktır.

Benzer Gönderiler: