Tıkalı Mutfak 419 kez görüntülendi
1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (Kullanıcı Oyu: 5,00 - 2 Oy)
Gönderiyi OylaLoading...

Lavabo tıkanıklığı açmanın püf noktaları içerisinde  sirke ve tuz ile lavabo tıkanıklığı açılır mı? Lavabo tıkanması, tıkanmış lavabo açma için evde geçici bir uygulama olarak var diyebiliriz.  Mutfak lavabo tıkandı su gitmiyor, su dolu tıkalı lavabo için profesyonel olan robotlu makineler ile lavabo tıkanıklığı açma yöntemleridir. Robotlu tıkalı gider açma işi elbette tesisatçı tarafından yapılmaktadır. Evde tıkanmış gider açma için daha çok doğal yöntemler kullanılmakta olup eğer tıkalı boru açılmaz ise profesyonel tıkanıklık açma servisi çağrılmaktadır. Kameralı tıkanıklık açma için tıkalı gider açma robotu ve boru içi görüntüleme kamerası gereklidir.

Lavabo tıkanıklığı açmanın püf noktaları

Tıkanıklık açma işi yapılacak ise  mutlaka tıkanıklık açma cihazı olmalıdır. Lavabo tıkanıklığı suyun lavabo giderinden kanalizasyona gönderilememesi halinde ortaya çıkar. Lavabolarda akan suyun hiç beklemeden giderden kanalizasyona tahliye edilmesi gerekir. Ama lavabo giderini tıkayan etkenler buna izin vermez. Bu durumda lavabo tıkanıklığı açmanın püf noktaları size yardımcı olabilir. Tıkanan lavaboları ihmal etmemelisiniz. Bu durum hem hijyen açısından sakıncalıdır, hem de tesisatınız için zararları vardır.

Lavabo tıkanıklığı açmanın püf noktaları | Uzmanlar Tesisat

Lavabo tıkanıklığı açmanın püf noktaları | Uzmanlar Tesisat

Öncelikle evde istemeyeceğiniz ağır kokuların oluşmasına neden olabilir. Etrafa taşkınlarda bu yüzden ortaya çıkabilir. Bu nedenle lavabonun tıkanmaya başladığı ilk zamanlarda pompalama yönteminden faydalanabilirsiniz. Ancak bu yöntem yağlanma yüzünden oluşan tıkanıklıkta etkili olmaz. Bunun dışında lavabo tıkanıklığında sirke ve tuz, sirke ve karbonat karışımı gibi doğal yöntemlerden de faydalanabilirsiniz. Bu yöntemlerde bazı tıkanıklıklarda işe yarayabilir.

Tıkanmış gider borusu açma arasında yağlanma yüzünden oluşan tıkanıklıkta sıcak su ve çamaşır suyu ikilisinden de faydalanılabilir. Kimyasal lavabo açıcılarda çözüm olabilir. Ancak bunların kullanımında çok dikkatli olmalısınız. Hem kendinize, hem de lavabo giderine zarar verebilirsiniz. Bazen tıkalı lavaboyu bir tel yardımıyla da açabilirsiniz. Ama bu tıkanıklığın neden olduğuna ve giderin neresinde olduğunda bağlıdır. Kalıcı bir çözüm isteyenler ise, bir usta çağırmalı ve cihazla tıkanıklığın açılmasını sağlamalıdır.

Tıkanıklık açıldıktan sonra gerek görüldüğü takdirde kamera ile görüntüleme yapılarak on kontroller yapılıp soru işaretlerine yer verilmez.