Petek Tesisatı 503 kez görüntülendi
1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (Henüz puan verilmemiş)
Gönderiyi OylaLoading...

Kalorifer Tesisatı Nasıl Temizlenir sorusuna verilecek cevap iki türlü olur. Evde kendi imkanlarınız ile kalorifer peteği temizliği ve kombi temizliği yapılması. Diğeri ise profesyonel tesisat boruları temizliği ve kalorifer tesisatı temizliği yapılmasıdır. Kalorifer tesisat temizliği yapılabilmesi makine ve ilacın olmasına bağlıdır.

Kalorifer tesisatı denilen tesisat, ısınmamızı sağladığımız kombi ve peteklerinde devrede olduğu tesisat bütünüdür. Kombi tesisatı, kalorifer tesisatı, petek tesisatı aynı kapıya çıkan aynı tesisatı ifade eden söylemlerdir. Kalorifer tesisatı kat kalorifer diye de bilinir. Kat kaloriferinde ısınma sorunları ortaya çıkmasına dayalı temizlik gerekliliği ortaya çıkmıştır.

Kalorifer Tesisatı Nasıl Temizlenir? – Kombiden Su Nasıl Verilir?

Kalorifer Tesisatı Nasıl Temizlenir konusu her daim bizlere sorulan ve cevabı merak edilen sorulardan olmuştur.

Kalorifer Tesisatı Nasıl Temizlenir? Uzmanlar Tesisat

Kalorifer Tesisatı Nasıl Temizlenir? Uzmanlar Tesisat

  • Kalorifer petek temizliği petekler sökülmeden yapılır.
  • Petek temizliği cihazlı ilaçlı yapılır.
  • Bu temizlik yapıldıktan sonra tesisata yeni su ilave edilir. Su ilave edilmez ize kombi çalışmaz
  • Tesisatta su kaçağı olursa kombi su eksiltecek arıza verecektir.
  • Peteklerdeki havayı aldığınız zaman bile kat kaloriferine su basmanız gerekebilir.
  • Petek delik ise kalorifer tesisatında su eksilmesi olacağından ne kadar su verirseniz verin ana sorun petek deliği kapatılmadıkça sorun devam edecektir.
  • Tesisata su ilave edilmesi kombi altında su doldurma vanasından yapılır. Her kombide farklı renklerde olabilir. Fakat genelde mavi veya siyah renktedir.
  • Kombi su basınç göstergesine bakarak 1,5-2 bar arası su verilir. Bu aralıkta su olması yeterli su seviyesini gösterir. 1,5 altına su seviyesi düşer ise kombi arıza verir. 1,5-2 bar üzerine çıkarsa kombi altından suyu boşaltır.

Kat kalorifer tesisatına nasıl su basılır, bunu nasıl yaparsınız, bu konuda anlamadığınız bir nokta olursa servisimize danışabilirsiniz. Genellikle kombinin alt kısmında bulunan su doldurma musluğu kalorifere su basmanızı sağlar. Bu arada kat kaloriferinin su basıncını da kontrol edersiniz. Su basıncının 1,5-2 bar arasına gelmesi yeterince su bastığınızı gösterir. Kat kaloriferinin ayarlandığı oranda evinizi ısıtmamaya başlaması, peteklerin yeterince ısınmaması, ılık kalması petek kirliliği ile ilgili bir durumdur.

Kalorifer Tesisatı Nasıl Temizlenir ve nasıl su eklenir, bu hususta çok farklı yazılar paylaşılmaktadır. Musluğu saat yönünün tersine çevirirseniz, kalorifere su basmaya başlarsınız. Eğer su basıncı normal kabul edilen değerlere geldiyse, musluğu çevirerek kapatmanız gerekir. Suyu biraz fazla bastıysanız da telaş yapmayın. Kombi altında bulunan su tahliye hortumundan suyun fazlası otomatik olarak boşaltılır.

Evde doğalgaz peteği temizleme nasıl yapılır?

Evde yapılan petek temizliği denilen şey aslında kalorifer peteklerinde bulunan kirli suyun boşaltılıp, kombiden temiz su doldurma işlemidir. Evde ilaç ve makine olmadığı için ve uygulamanın yapılması bu işten anlamanızı gerektirir. Eliniz anahtar tutmaz ve sistemin çalışma prensibini de bilmezseniz yapacağınız şey kısıtlıdır. Evde yapılan işlem, sistemdeki kirli suyu boşaltma vanasından boşaltmak ve yeniden kombi altındaki vanayı açıp kalorifer peteklerine su doldurmaktır. Kaldı ki, tessiat boşaltma vanası her tesisatta da yoktur. Kalorifer Tesisatı Nasıl Temizlenir başlıklı yazımızı yararlı bulduysanız lütfen beğenin.

Benzer Gönderiler: