Yangın tesisatı 1497 kez görüntülendi
1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (Henüz puan verilmemiş)
Gönderiyi OylaLoading...

Yangın hidrant hattı su kaçağı ya da yangın hidrat boru hattı su kaçağı tespiti için bu işi bilen ve bu iş için özel makinesi olan tesisatçı çağırın. Yangın hidrant kaçağı, yangın su borularında kaçak var ise  yangın hidrant hattı borusu su sızdırıyor ise acil tespiti gereklidir. Zira bu hattaki kaçaklarda çok fazla su kaybı yaşanabilmektedir.

Yangın hidrant hattı su kaçağı

Su kaçağı yaşam alanlarında her zaman karşılaşabileceğiniz tesisat sorunları arasındadır. Tesisatın zamanla yıpranması bile borularda su sızıntısı olmasına neden olabilir. Contalar eskiyebilir, boruda aşınmadan çatlaklar olabilir. Su kaçağı tespiti eskiye göre daha modern yöntemlerle kırmadan bulunmaktadır. Tesisatçılar geniş alanda, yangın hidrat hattında cihazla su kaçağı tespiti yapmakta, etrafın kırılmasına gerek olmadan su kaçağı yer tespiti yapılmaktadır.

Su kaçak bulma cihazı sayesinde hangi boruda, nerede su sızıntısı olduğu zahmetsizce tespit ediliyor. Ustalar deneyimleri ve  cihaz sayesinde noktasal yangın hidrat hattında su kaçağı tespiti yapmaktadır. Bu nedenle büyük alış veriş merkezi yangın hattı su kaçağı, yakıt istasyonları yangın tesisat kaçağı, okul ve hastane yangın hattı su kaçağı olduğunda mutlaka işin ehli olan kurumsal tesisatçılar ile iletişime geçmelisiniz. Duvarlarda nemlenme, kabarma gibi etkiler gördüğünüzde hemen su kaçağı olduğundan şüphelenmeniz ve tesisatçı ile  iletişime geçmeniz gerekir. Eğer sürekli çalıştığınız usta yangın hattı su kaçağını cihazla tespit yapıyorsa, çok kısa sürede bu sorundan kurtulabilirsiniz.

Daha önce başınıza su kaçağı sorunu gelmediyse, bunun nasıl tespit edileceği hakkında kuşkularınız olabilir. Bu sorunun çözülmesinde çok yol kat edildi. Eskiden tesisatın etrafı kırılarak su kaçağı tespiti yapılıyorken, şimdi özel cihazlar sayesinde kırmadan su kaçağı tespiti yapılmaktadır. Bu yöntemi çoğu kurumsal tesisat firmaları kullanmaktadır. Elinde cihazları bulunan, bu cihazları kullanabilecek ustalara sahip olan ve çağa ayak uyduran tesisatçılar müşterilerinin yararına bu yöntemlere geçiş yapmıştır. Bu şekilde yapılan su kaçağı tespitinde, sadece tesisatçı masrafına maruz kalırsınız. Bunun dışında evinizde yapılacak tadilat için usta ve malzeme masrafına girmezsiniz.

Yangın hidrat hattı su kaçağı hizmeti çok daha uzmanlık isteyen kapsamlı bir hizmet olup, cihazla geniş alan taraması şeklinde yapılmaktadır. Site, bahçe, fabrika sahası gibi geniş alanlarda yangın çıkması durumunda yangın hortumunun bağlanması için alanın değişik yerlerine konulan, boruları ile birbirlerine ve su tesisatına bağlanan tulumbaya benzer nesnelere yangın hidrantı adı verilmektedir. İtfaiyenin giremediği alanlarda mutlaka olması gereken bu hidratlar, yer altından geçen bir su sistemi sayesinde ihtiyaç olduğunda su alınmasını sağlamaktadır.

Yangın Tesisatı Boruları Su Kaçağı

 Yangın hidrant hattı boruları, diğer su borularına göre daha kalın ve daha dayanıklı maddelerden üretilmiştir. Buna rağmen diğer su borularında meydana gelen su kaçağı sorunu bu borularda ve bu tesisatlarda da meydana gelmektedir. Zaman içinde ilerleyip tüm tesisatı etkileyebilen bu kaçakların fark edilmesi diğer su kaçaklarına göre daha zordur. Zemin ile birleşik genelde toprak ya da beton alan altında olan hidrant hattı borularından her hangi birisinde su kaçağı meydana geldiğinde geniş ve zemin alan olduğu için yüzeyden fark edilmeyebilir. İlk başlarda küçük bir su sızıntısı olan sorun gün geçtikçe suyun etkisi ile daha da büyüyerek tüm tesisatı kullanılamaz hale getiren bir sorun halini alabilir. Ve bu da olası bir yangın durumunda hidratın kullanılamaması ve yangına zamanında müdahale edilememesi ile kötü sonuçlara neden olur. Bu gibi durumlar ile karşılaşmamak için yangın hidrat hatlarının düzenli olarak yüzey üzerinden cihaz ile kontrol edilmelidir.

Firmamız yangın hidrat hatlarında meydana gelen su kaçaklarının tespiti ya da yangın hidrat hatlarının kontrolünde son teknoloji ile geliştirilmiş cihazlar ile tarama yaparak sorun varsa en kısa sürede ve en doğru şekilde ortaya çıkarmaktadır. Yangın tesisatında meydana gelen su kaçağını ,geniş alan tarama su kaçağı tespit cihazı ile yer tespitini yapıyoruz. Hayati önem taşıyan yangın hidrat hatlarının tamir ve bakımında da uzman kadrosuna güvenen Uzmanlar Tesisat, insan hayatının değerini bilip ona göre çalışmalar yapmaktadır.