Tesisatçı 823 kez görüntülendi
1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (Henüz puan verilmemiş)
Gönderiyi OylaLoading...

Su kaçağı cihazla bulma işi su kaçağı tespit cihazı ile kırmadan dökmeden kameralı su kaçağı bulma yöntemi ile yapılır. Bulunamayan su kaçağı ücreti ile su kaçak tespit ücreti farklı olur. Farklı yollarla su kaçağı bulma işi su kaçağı tespit fiyatına etki eder. Etrafı kırıp döküp su kaçak tespiti yapmak ile makineli su kaçağı tespiti yapmak arasında fiyat farkı elbette olur. Kırmadan su kaçağı tamiri demek de kimyasal ilaçlı su kaçak tamirini ifade eder. Su kaçaklarının tespiti aşamasında sahadan edindiğimiz tecrübeler gösterdi ki su akıntısının oluştuğu veya su kaçağı belirtisinin görüldüğü yer dışında farklı noktalarda veya farklı dairede su kaçağı olabilmektedir.

Su kaçaklarının bazı durumlarda komşular arası istenmeyen diyaloglara sebep olduğu üst dairede oturan kişi su kaçağı alt dairede derken, bir alt katta oturan ise üst kattan kaynaklandığını öne sürebilmektedir. Daha ilerisi bu durumların  kavgalara kadar gittiğine çok şahit olduk. Uzman ekiplerimiz bu durumda teknolojik cihazlar ile su kaçağının kırmadan dökmeden noktasal tespit yaparak istenmeyen olumsuz durumlara son vermektedir. Su kaçağı tespiti bir bakıma sosyal problemleri başlamadan bitirmiş olduğundan su kaçaklarının hızlı bir şekilde tespiti de önem teşkil etmektedir.

Su Kaçağı | Uzmanlar Tesisat

Su Kaçağı | Uzmanlar Tesisat

Su Kaçağı Nedir ve Neden Su Kaçağı Olur?

Su borularında sürekli akan suyun bir şekilde borudan sızması sonucu yapıya zarar verir bir hal alması su kaçağıdır. Atık su gider pimaş borularında çatlak, çökme kırılma olduğunda suyun sızmasıdır. Kalorifer tesisat borularında kaynak yerlerinden veya bağlantı noktalarından su sızıntısıdır. Su tesisatındaki arızaların oluşması beklenmedik sorunları ortaya çıkarabileceği gibi sizlerin de bir an önce kurtulmanız gereken sorunlardandır.

Su kaçakları binanın yaşının büyük olması ,

  • Tesisatın çok eski olmasına bağlı olarak tesisatta çürüme ve belli noktaların zayıf düşmesi,
  • Tesisat yapım aşamasında bağlantı noktalarında yapılan kaynağın sağlıklı yapılamamış olması,
  • Tesisatın sağlam yapılıp sağlam şekilde teslim edildikten sonra ki aşamada inşaat aşamasında ki diğer işlerin devam etmesi sürecinde işçilerin tesisata zarar vermesi,
  • Malzemede hata olması,

Yukarıda saymış olduğumuz nedenler vb. nedenlerden dolayı su sızıntıları oluşabilir. Su kaçakları zamana bağlı olarak oluşabileceği gibi anlık durumlardan da ortaya çıkabilir.

Su Kaçağı Nerede?

Somut bir vak’ayı sizlerle paylaşmış olalım. Su tesisatı arızası  nedeniyle bizleri arayan müşteri, servis istediğini belirtti.

Arızanın tespiti için bizlerde müşterimizin talep ettiği bir saatte ilgi adrese servis yönlendirdik. Ekibimizde verilen saatte ilgili yere ulaşıp tesisat kaçağını tespit için önce müşteri ile ön görüşme yapıp bilgi aldı. Müşterinin kendi banyo tavanından akan suyun üst kattan geldiğini bizlere iletti.

Tesisatçı servis ekibimiz ön inceleme yaptığında su kaçağının pis sudan olduğunu ancak üst komşudan değil 2 kat üstten geldiğini söyleyince müşterimiz şaşkınlıkla sordu nasıl oluyor açıklayabilir misiniz? Ekiplerimiz bu duruma şöyle bir açıklama getirdi.

Pimaşın en üsten geliş hattında diğer katların duvarlarına temas etmeden alttaki katta duvarla bitişik olduğunu, üst katlarda bu durumun olmadığını, dolayısıyla 2 kat üstten pimaştan  sızan su en alttaki kattan çıkmaktadır. Su kaçağı sahadan buna benzer çok vak’a ile karşılaşmaktayız. Su tesisatı arızalarının yer tespiti yapılırken gerekli donanıma sahip olmayan bir usta tahmini bir noktadan kırmaya başlayıp tesisatı takip etmek suretiyle su kaçağının bulana dek banyoya, tuvalete kadar kıracak  bu bölgelerde bulunamadığı takdirde farklı bölgeye doğru kırmaya devam edecektir.

Günümüzde dahi su sızıntılarının kameralar ile akustik dinleme cihazları ile kırmadan dökmeden noktasal tespit yapıldığından haberdar olmayan ustalar dahi bulunmaktadır. Tesisattaki kaçağı ilkel yöntemlerle bulmaya çalışan ustalar maalesef evinizi iş yerinizi kırarak çözüm bulmaya çalışmakta ancak kırılan yerlerin sayısı arttıkça sizlerde hayal kırıklığına uğruyorsunuz. Evinde iş yerinde beğenilerinize ,zevklerinize göre özel olarak yaptırdığınız yerlerin tek tek kırılması sizleri rahatsız ettiğini bilmekteyiz.

Tesisattaki kaçağı bulmak için kırılan yerlerin tamiratı sırasında istenilen seramik, fayans bulunmadığı durumlarda farklı desende seramik  ve fayans takıldığı zaman istenmeyen görüntü kirlilikleri oluşmaktadır. Oysaki noktasal tespit yapılarak su kaçağı tespiti sonrası tek bir yer kırılacak çözüm daha kolay olacaktır. Su sızıntıları ne kadar erken çözüme kavuşturulursa  o kadar maddi kayıp önlenmiş ve o derece huzursuzlukların önüne geçilmiş olur.

Su Kaçağı Nasıl Bulunur?

Su kaçağı, temiz su tesisat kaçaklarında noktasal tespiti akustik dinleme cihazlarımızı kullanırken, pis suda bulunan kaçakları son teknoloji cihazlarımız ile bölgesel tespit ediyoruz. Kameralar ile tespit edilen görüntüleri siz değerli müşterilerimiz ile paylaşıyoruz. Su sızıntısı özellikle bu sektörde işin ehli olmayan insanların sizlere bilgi verirken hatalı bilgi verdiklerini yine siz değerli müşterilerimizden öğrenmekteyiz.

Sizlere pis su tesisatında da noktasal tespit yapıyoruz şeklinde söylemlerde bulunan kişiler, ya bu işi bilmediklerinden ya da sizleri yanıltmak amaçlı bu bilgiyi vermektedirler. Pis su tesisatına kamera ile bakıldığında, kırık pimaş, conta kayması görülebilir ancak; pimaşa conta takılmamış ise bunu kamera ile tespit etmek mümkün görülmemektedir. Su sızıntısı kamerası ile uzun mesafeli hatlara bakılabilmektedir.

Noktasal su arıza tespiti için gerekli akustik dinleme cihazları, uzun hatlara bakabilecek ve her çap boruya girebilecek özelliğe sahip kameralar, sıcak su hatlarında noktasal tespitte kullandığımız Termal Kameralar ile yıllardır bu hizmeti vermekteyiz. Su kaçaklarında sorununuzu çözmek için çağırdığınız servisin sizin sorununuzu çözmek yerine sizlere yeni sorunlar çıkarması durumuyla karşılaşabilirsiniz.

Kırmadan dökmeden su sızıntısı bulma cihazları ile noktasal  su kaçağını buluyoruz. Su sızıntısı arızasının çözümünü ararken netten arama yaptığınızda  şu kelimelere rastlarsınız. Su kaçak bulma, kırmadan su kaçak tespit , su kaçak tespiti fiyatı , kamera ile su sızıntısı tespiti, noktasal su kaçak tespiti, su sızıntısı nasıl bulunur, su sızıntısı bulma fiyatları, kırmadan dökmeden noktasal su kaçak tespiti vb. kelimeler karşınıza çıkar.  Zaten su tesisatı arızalarının günlük yaşamımızda uğraşarak çözebileceğimiz sorunlar değildir.

Bu sebepledir ki birey olarak bu tür sorunlarla uğraşmak yerine işini profesyonel yapan kurumsal firmalardan hizmet almalıyız.

Su Kaçağının Sebep Olduğu Olumsuz Durumlar?

Su sızıntısı,  pis su kaçakları konut ve iş yerlerinin boru sisteminde oluşabilecek kırıklar, çatlaklar veya tıkanıklıklar sebebiyle meydana gelir. Kaynağı bulunamayan pis su, rutubet ve neme sebebiyet vermektedir. Pis suya bağlı oluşan kaçaklar sebebiyle oluşacak kokulara ve duvardaki sarımsı şekildeki kabartılara, iş yerlerinde kamu binalarında yöneticiler asla tahammül etmez.

Su sızıntısı sorunun en hızlı ve kesin çözüme kavuşmasını arzu ederler. Bu rahatsız edici durumların ortadan hızlı bir şekilde  kaldırılması için profesyonel uzman ekiplerimizden yardım alabilirsiniz. Su kaçağı servisi Uzmanlar Tesisat olarak yıllardan beri hizmet verdiğimiz bu sektörde tecrübe ve birikimimizi sizlerin sorunlarını en hızlı şekilde çözmek için kullanmaktayız.

Geriye dönüp bakıldığında su kaçaklarını bulmak evin iş yerinin kırılması dökülmesi inşaat haline gelmesi demektir. Güncel durumda bu algı tamamen değişmiş olup, su kaçaklarının noktasal tespit yapılarak ,evinizin iş yerinizin kırılması dökülmesi minimize edilmiştir. Su kaçağı, su kaçaklarının nereden olacağı veya nereden olduğunu çıplak gözle tahmini bulmak çok zor, maliyetli ve zaman israfına neden olmaktan başka bir şey değildir.

Benzer Gönderiler: