su kaçağı var 722 kez görüntülendi
1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (Henüz puan verilmemiş)
Gönderiyi OylaLoading...

Su kaçak servisi ile cihazla su kaçağı tespiti, kırmadan kaçak su bulma işi uygun kaçak su tespiti ücreti ile yapılır. Su kaçağı bulunamadığında sadece servis ücreti alınır. Kırmadan görüntülü su kaçağı tespiti sonrası su tesisat tamiri de aynı anda yapılır.

Yaşam alanlarınızdaki su kaçakları temiz su tesisat kaçağı ya da pis su kaçağı şeklinde ortaya çıkabilir. Günümüzde su kaçağı tespitinde oldukça kolay yöntemler kullanıldığından, kırmadan su kaçağı tespiti yapılabiliyor. Temiz su kaçağı olduğu zaman tesisatçınız su kaçak bulma cihazı kullanarak, noktasal alanda borunun tamirini yapıyor. Pimaşlarda, giderlerde oluşan pis su kaçaklarında ise, kameralı pimaş içi görüntüleme yapılıyor. Bu sayede kaçağı nerede olduğu kamerayla kolayca tespit ediliyor. Ardından dedektör kullanan ustalar zeminden dedektör kullanarak su kaçağının olduğu sorunlu yer tam olarak tespit edilir. Su kaçağı tespitinde kullanılan bu yöntemler sayesinde, artık evlerde fayanslar kırılmadan her türlü su kaçağı tespiti konforlu şekilde yapılıyor.

Su Kaçak Servisi | Uzmanlar Tesisat

Su kaçak servisi

Tesisatın gözle görülmeyecek bağlantı yerlerinde oluşan sorunlar su tesisatında  ilk aşamada belirtileri görülmeyebilir. Zamanın ilerlemesiyle sudan kaynaklanan rutubetlenme oluşur. Bunu ya tesadüfen görebilirsiniz ya da oluşan kötü kokudan fark edebilirsiniz. Daha da kötüsü komşunuz sizi bu konuda ikaz edebilir. Derler ya suyun girmeyeceği yer yoktur. Bu söz gerçekten doğrudur. Tesisatınızda olan sizin farkına varamadığınız bu sorun  size böyle bir sürpriz yapabilir. Bu sorunun fark edilmesiyle birlikte hemen çözüm yolları aramalısınız. Tavsiyemiz akustik dinleme cihazları ve kameralı yöntemlerle su kaçağı tespiti yapan tesisat firmalarıyla iletişime geçmenizdir. Bu kırmadan su kaçağı tespiti hizmeti almanızı sağlar.

Duvarınızda yada evinizde zaman zaman nedenini bilmediğiniz  problemler ortaya çıkabilir. Hiç bir sebep yokken yazın kuru havasında anlamadığınız bir sebepten duvarlarınızda ıslaklık yada rutubet belirir. Siz bir türlü buna anlam veremezsiniz. Duvar küflendi nedeni ne olabilir diye kara kara düşünür ve sebebini araştırabilirsiniz. İlk olarak aklınıza izolasyonla ilgili bir sıkıntı gelebilir. Fakat eğer araştırmalarınız neticesinde problemin kaynağının izolasyondan kaynaklanmadığını anlarsanız sonraki en büyük ihtimal tesisat borularında bir su kaçağı yada su sızıntısı olmalıdır. Eğer su  kaçağının miktarı yüksek ise bu su faturalarınıza da yansır.

Su kaçağı olup olmadığını kontrol etmenin kolay bir yolu vardır. Su vanasını kapattığınız halde sayacınız dönüyor yada değer değişiyorsa bu sizin için sağlam bir kanıt olabilir. Su kaçağı olduğunu tespit ettikten sonraki ilk adım hemen bir su kaçağı tespit ekibi çağırmak olmalıdır. Yalnız çağıracağınız usta yada firmayı seçmeden önce muhakkak kırmadan su kaçağı tespiti yapan bir firma ile çalışmalısınız. Çünkü bu yöntem size hem zamandan hem de ekonomik açıdan önemli ölçüde katkı sağlar. Ayrıca makine ile  tespitte sonuç daha kesin ve çözüm çok daha uzun vadelidir. Su kaçağı tespiti yapan firmalar arasında fiyat farklılıkları olabilir bu farklılığın neden kaynaklandığını iyice araştırmak gerekmektedir. Su kaçağı bulma servisini fiyat odaklı seçmeyin firmanın uygulaması ve cihazları ,tecrübesi hakkında da bilgi edinin.

Cihazla su kaçağı tespiti nasıl yapılır?

Komşu ilişkilerinde sorun olan su kaçağı , duvar küflendiğinde ve üst kattan su sızıyor gibi durumlarda ,su kaçağı nasıl tespit edilebilir. Bu sorunun var olup olmadığını tespit etmek için özel üretilen su kaçak tespit cihazları kullanılmaktadır. Bu cihazlar uzman ve deneyimli tesisat firmaları tarafından, bu sorunu yaşayan kişilere yardımcı olmak için kullanılmaktadır. Tamamen profesyonel kullanım bilgisi gerektiren bu cihazlar, sadece bu konuda uzman ustalar tarafından kullanılmaktadır. Teknolojik olarak üretilen bu cihazlar, eski dönemlerde kırılarak yapılan su kaçağı bulma işlemini çok kolaylaştırmıştır. Artık bu cihazlar sayesinde kırılmadan su kaçakları tespit edilmektedir.

Tesisatta olan kaçaklar farklı sebeplerden kaynaklanabilir. Bunların tespit edilmesi için, mutlaka bu cihazların kullanılmasını öneririz. Bunlardan farklı bir yol izlerseniz, sonuçta bundan zarar göreceksiniz. Fayanslarınız, duvarlarınız kırılacak, borularınız zarar görecektir. Bunun sonucunda banyonuzda tadilat yapmak zorunda kalacaksınız. Özenle ve beğenerek seçtiğiniz fayanslar yeniden döşenecektir. Bunlarla karşılaşmamak için, cihazla su kaçağı tespit hizmetini kullanmalısınız.

Tesisatın temiz su borularında olan kaçaklarda akustik dinleme cihazları kullanılarak, su kaçağının tam olarak yeri belirlenmektedir. Tesisatta pis su giderlerinde oluşan kaçakların nedeni tıkanıklık olduğundan, buralarda görüntüleme cihazları kullanılarak tıkanıklık belirlenir. Ardından bu bölgeler onarılarak,  kaçaklar giderilir. Kalorifer tesisatlarında olan su kaçakları da temiz su borularında olduğu gibi tespit edilir. Bu hizmeti size sunabilecek olan uzman ve deneyimli tesisat firmalarından destek almanız önerilir. Bu konuda teknolojik su kaçak tespit cihazlarının kullanılması gerekir.

Benzer Gönderiler: